Visine in conserva pentru prajituri

de diaconta in Sirop / Compot, 1 Iul 2011 | 11439 vizualizari

 

A venit vremea sa punem la pastrare fructele pentru prajituri,la congelator sau conserve in camara.Sa ne asiguram ca vor fi suficiente incat sa prajiturim toata iarna,fara a ne lipsi de savoarea fructelor.De data aceasta am pregatit visinele,care sunt foarte bune pentru prajituri,asa folosesc si fructele si siropul pentru jeleu.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de visine
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 tableta aspirina pentru fiecare borcan
  • 8 borcane de 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine in conserva pentru prajituri:

Am folosit 3 kg de visine cu samburi,Nu le-am cantarit dupa ce am scos samburii.

Borcanele se spala foarte bine si se usuca.

Visinele se spala si se scot samburii.Se pune zaharul peste ele si se lasa pana a doua zi.Se mai amesteca din cand in cand pentru ca sa se dizolve zaharul si sa lase sirop.

Se pun visinele in borcanele pregatite si se umplu su siropul lasat.Se pune in fiecare borcan cate o aspirina,se inchid bine borcanele si se pun in camara.

Imi place sa folosesc visinele conservate in felul acesta pentru prajituri,isi pastreaza foarte bine gustul  si pot sa folosesc si siropul.

Pofta buna....mai la iarna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine in conserva pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

diaconta 1

07.07.2011, 21:09

Ianculubita,eu cred ca e cel mai bun mod de conservare daca vrem sa le folosim la prajituri

mena29 1

14.07.2011, 07:37

O idee super!

Giana 1

12.06.2014, 22:35

Ce bine ca am gasit reteta asta. Acum am pus visine pentru compot si mi-au mai ramas cateva kg. Ma gandeam cum sa le pastrez pt prajituri fara sa le bag in congelator. O idee minunata. Multumim pt sfaturi. Ma duc sa le pregatesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de dovlecei